Arad: Descoperire explozivă la Arad: 14 bombe găsite într-un canal care trece prin municipiu. Ar putea exista chiar mai multe

14 bombe au fost descoperite, sâmbătă, în Canalul Mureşel din municipiul Arad, a anunțat, sâmbătă seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Conform purtătorului de purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca, „echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad formata din locotenent Avramescu Adelin și plt.maj Dincă Valentin a executat azi o misiune pirotehnică la marginea municipiului Arad, unde muncitorii care lucrau la decolmatare canalului Mureșel au descoperit o bombă”.

„Pirotehniștii au cercetat terenul cu detectorul de metale și au descoperit încă 13 bombe de aruncător, 9 cal 120 mm și 5 cal 82 mm. La lăsarea întunericului, echipa pirotehnică a încetat misiune aceasta urmând sa fie reluata mâine (duminică-  n.r.). Locul în care au fost găsite proiectilele a fost securizat și este păzit de către colegii de la Inspectoratul de JandarmiJudeţean Arad”, a mai declarat purtătorul de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca.
Cel mai probabil, bombele datează din  cel de-al Doilea Război Mondial.
Autorităţile continuă cercetările în acest caz.
Sursa foto: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad