Arad: Directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Gheorghe Lepădat, este, marți, la Săvârșin, în județul Arad. Participă 5 județe din vestul țării

Directorul Fondului Național de Garantare a creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Gheorghe Lepădat, vine, marți, 2 aprilie, comuna Săvârșin, din județul Arad pentru a prezenta modalitățile prin care cei interesați pot obține finanțare. Primăria comunei Săvârșin este partenerul celui de-al doilea eveniment din seria de seminarii de informare “Solutii de dezvoltare a antreprenoriatului si comunitatilor locale romanesti”.

Conform primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, „vor fi prezentate oportunitățile de garantare a creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, ca o noutate în domeniu, pentru că, până acum, cu prepoderență, Fondul Național de Garantare era un partener în derularea programelor finanțate din fonduri europene pentru administrațiile publice locale. Și eu pot să vă spun că pentru toate cele 4 proiecte, aflate în diferite faze de implementare, tot cu Fondul Național de Garantare, am asigurat partea de co-finanțare cât și prima tranșă care trebuie plătită la fiecare proiect. Ca noutate, să zic așa, începând din acest an, aceste garanții vor putea fi folosite și de către Întreprinderile Mici și Mijlocii, de către firmele private”.

La întâlnirea de la Săvârșin participă autorități publice locale, antreprenori și femieri din toată regiunea de vest

„Participanții sunt din 5 județe din vestul țării, respectiv din Arad, bineînțeles, ca și județ gazdă și organizator, din județele Hunedoara, Alba, Timiș, Bihor și Caraș-Severin. Va participa, bineînțeles, și directorul general adjunct al AFIR Timișoara, Iulian Bucătaru, reprezentanți ai APIA, și bineînțeles ai administrațiilor publice locale din vestul țării, precum și Întreprinderile Mici și Mijlocii interesate de această nouă abordare a garantării creditelor”, a mai declarat primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.

Întâlnirea are loc marți, în sala de evenimente a Primăriei Săvârșin, cu începere de la ora 10.30.

Primarul Ioan Vodicean, premiat pentru atragerea a 3 milioane de euro prin AFIR

Primăria Săvârșin a atras, anul trecut, prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, suma de 3 milioane de euro, fiind premiată pentru numărul de proiecte finanțate.