Arad: „Distincția de Excelență”, acordată episcopului vicar al Arhiepiscopiei Aradului, PS Emilian Crișanul

Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, i-a fost decernată, miercuri, „Distincția de Excelență”, decătre Consilul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad.

Evenimentul a avut loc în sala Regele Ferdinand dincadrul Palatului Administrativ, unde PS Emiliuan Crișanul a participat la cea de-a treia ediţie a evenimentului Conferințele „Aradul și România Mare”, ocazie cu care a prezentat conferinţa cu tema „Episcopia Aradului în contextul istoric-bisericesc de după Marea Unire de la 1918”, informează pagina de internet a Arhiepiscopiei Aradului.

Expunerea Preasfinţiei Sale a creionat contextul politic şi bisericesc de după Marea Unire de la 1918 în teritoriul aflat sub jurisdicţia Episcopiei Aradului de atunci. Prezentarea istorică a parcurs întreaga perioadă interbelică până la momentul instaurării regimului comunist. Evenimentele mai importante, precum şi realizările Bisericii Ortodoxe Române din aceste teritorii au fost axate în jurul celor trei episcopi care au păstorit Eparhia Aradului în perioada amintită. Fiecare episcop a fost amintit cu realizările în plan misionar şi implicaţiile în viaţa politică, socială şi culturală a eparhiei arădene. Este vorba de personalităţile episcopilor: Ioan Ignatie Papp, Grigorie Comşa şi Andrei Magieru.

În cadrul evenimentului, prof.Univ.Dr. habilit. Corneliu Pădureanu, de la Universitatea „Aurel Vlaicu”, i-a acordat Preasfinţitului Părinte Emilian Crişanul, Distincţia de Excelenţă „pentru participarea la Conferinţele Aradul şi România Mare şi în semn de apreciere şi preţuire pentru activitatea sa rodnică şi folositoare Bisericii Ortodoxe Române şi creştinilor ortodocşi arădeni”.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prezent la acest eveniment, l-a felicitat pe Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul pentru expunderea făcută şi pentru distincţia primită, contextualizând momentul în şirul zilelor de sărbătoare pe care le trăieşte Arhiepiscopia Aradului.

Conferința a fost prezentată într-un moment deosebit pentru Eparhia Aradului, anul acesta, în 28 noiembrie 2019, împlinindu-se zece ani de la ridicarea fostei Episcopii a Aradului, Ienopolei și Hunedoarei la rangul de Arhiepiscopia Aradului.

Sursa info și foto: arhiepiscopiaaradului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.