Arad: DN76 intră în modernizări între localitățile Ionești și Vârfurile. Ce se face de aproape 56 de circa de lei

Drumul Național 76 intră în reparații și modernizări, în județul Arad, între localitățile Ionești și Vârfurile, pe o lungime de cca 14 km, a anunțat, joi, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Contractul de execuţie a reabilitării DN 76, Ionești – Vârfurile (km 55+425 – km 69+350) a fost semnat a fost semnat între CNAIR S.A. și Asocierea S.C. SYLC CON TRANS S.R.L./HIDROSTROY AD în calitate de Antreprenor.

Este vorba despre lucrările care nu au fost relizate ca urmare a rezilierii contractului cu fostul constructor.

Valoarea contractului este de 55.945.649,16 Lei, fără TVA. Lucrările ar trebui să fie gata în 12 luni, iar garanția oferită este de 60 luni.

Pe lângă reabilitarea carosabilului, contractul mai prevede, printre altele, reabilitarea sau construcția a 5 poduri, amenajarea a 5 parcări dintre care una de lungă durată, amenajarea a 5 stații de autobuz, lucrări de susținere și consolidare a terasamentelor, lucrări hidrotehnice și lucrări de siguranța circulației.

Sursa de finanțare este asigurată prin programul POIM-FEDR

Obiectul contractului constă în realizarea de lucrări de modernizare și reabilitare pentru Drumul Național 76, Sector Ionești – Vârfurile, între km 55+425 și km 69+350.

Listă cu lucrările complete  

Obiectivele principale ale prezentului contract sunt următoarele:

– Reabilitarea a 13,93 km din DN 76 (km 55+425 – km 69+350),

– Reabilitarea/construcția unui număr de 5 poduri,

– Amenajarea a 5 parcări dintre care una de lungă durată,

– Amenajarea a 5 stații de autobuz,

– Lucrări de susținere și consolidare a terasamentelor (pereuri cu piatră brută, ziduri de sprijin de gabioane, piloți, ziduri de greutate din piatră brută),

– Lucrări de sprijinire (fundații de parapet din beton și beton armat, rigole ranforsate din beton, ziduri de sprijin din beton cu fundare directă),

– Lucrări de sporire a capacității portante a terenului de fundare (saltele din balast armate cu materiale geosintetice),

– Lucrări hidrotehnice (protecție taluz, reprofilări albii, corecții și amenajări ale albiilor),

– Lucrări de siguranța circulației

Sursa foto: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara Facebook