Arad: Două expoziții inedite, de miercuri, la Arad: biblii vechi de sute de ani și 150 de lucrări realizate de Dali, aduse în premieră în România

Două expoziții inedite se deschid miercuri la Arad.

Expoziția „Muzeul Bibliei” cuprinde biblii și documente religioase vechi decâteva sute de ani, printre care cel mai mic exemplar al Bibliei Guttenberg,iar pentru copii benzi desenate cu temă biblică.

Expoziția se deschide miercuri la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol, cu începere de la ora 10, iar apoi poate fi vizitată până pe data de 3 martie. Intrarea este liberă, toate grupurile beneficiind de ghizi special instruiți pentru prezentare.

Tot miercuri, la dar la Muzeul de Artă, se deschide o expoziție premieră în România.
„Unexpected Dali!”, care are loc pentru prima dată în România, cuprinde 150 de lucrări originale ale lui Salvador Dali, care fac parte din colecția Kesauri din Franța.

Este vorba despre litografii, piese din ceramică, lucrări din bronz și argint sau lucrări de tapiserie, a anunțat Complexul Muzeal Arad. Fotografierea este interzisă, atrag atenția organzatorii. Curatorii expoziției sunt Vasilii KESAURI și Aleksandre KESAURI.

Vernisajul are loc miercuri, 26 februarie, cu începere de la ora 18, iar apoi expoziția poate fi vizitată pe data de 26 aprilie.

Biletele, inclusiv pentru vernisaj, au prețuri între 10 și 25 de lei.