Arad: Două noi decese din cauza noului coronavirus, în Arad, printre care un cetățean bulgar, primul cetățean străin decedat din cauza noului coronavirus în România. Total cazuri Arad: 70, total România 876

Două noi decese din cauza noului coronavirus au fost anunțate, joi, în județul Arad, decătre Grupul de Comunicare Strategică și Prefectura Arad.

Este vorba despre o femeie de 78 de ani și un șoferul bulgar de TIR în vârstă de 62 de ani. Acesta este primul cetățean străin care a murit din cauza noului coronavirus în România.
Fiind în tranzit pe teritoriul județului Arad, bărbatul s-a simțit rău și a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Deces 869
Femeie, 78 ani, județ Arad. Data confirmării: 27.04.2020 Data deces: 07.05.2020. Comorbidități: DZ tip II, HTA gradul II, FiA, AVC sechelar, hemiplegie dreapta.

Deces 868 – raportat de judetul Arad
Cetățean bulgar, bărbat, 62 ani. Dată confirmare: 25.04.2020 Dată deces: 06.05.2020 pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Arad. Comorbidități: nu se cunosc. Șofer de tir. In data de 25.04.202, fiind în tranzit pe teritoriul județului Arad, s- a simțit rău și a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. A prezentat dispnee de decubit și fatigabilitate. A fost depistat cu acidoza respiratorie compensată metabolic, hiperpotasemie, sdr. de hepatocitoliza, insuficiență renală acută, bronhopneumonie cu stafilococ, soc septic cu punct de plecare pulmonar.

Până joi dimineață, în județul Arad 70 persoane cu vârste cuprise între 39 și 94 de ani au murit din cauza noului coronavirus. Cele mai multe persoane aveau și alte boli.
La nivel național, numărul persoanelor decedate a ajuns, joi dimineață, la 876.