Arad: Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, și Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, parte din soborul arhiereilor care au slujit la sfințirea Catedralei Naționale 

Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, și Preasfinția Sa Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, au făcut parte din soborul arhiereilor care au slujit la sfințirea Catedralei Naționale de la București, alături de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de delegația Patriarhiei Ecumenice, în frunte cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, informează Arhiepiscopia Aradului.

Ca reprezentat al preoțimii arădene și al școlilor teologice din Arhiepiscopia Aradului, din soborul slujitorilor a făcut parte Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie din Arad.

Cei doi ierarhi arădeni au fost însoțiți de către Arhid. Mircea Proteasa, Consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului și de către Arhid. Lect. Dr. Tiberiu Ardelean, Inspector eparhial.

La fel, un grup de 55 de persoane din Arhiepiscopia Aradului au participat la acest moment unic, deplasarea credincioșilor făcându-se prin intermediul agenției Basilica Travel Arad. Din grup au făcut parte credincioși ai mai multor parohii din Arhiepiscopia Aradului, în frunte cu preoții: conf. univ. dr. Caius Cuțaru (Parohia Gai), Sorin Higioșan (Parohia Zădăreni), Mirel Lazăr și Alin Bosancu (Parohia Șeitin). Printre pelerini s-au numărat și 13 elevi seminariști, însoțiți de Marius Lăscoiu-Martin, profesor de Muzică Bisericească.

Sursa foto și text: episcopiaaradului.ro