Arad: Droguri din Italia, confiscate de DIICOT în punctul de trecere a frontierei Nădlac

Cca 630 de grame de droguri au fost descoperite și confiscate, duminică, în punctul de trecere a frontierei Nădlac, din Arad, a anunțat, marți, DIICOT. Cazul este instrumentat decătre DIICOT Buzău.

Conform anchetatorilor, este vorba despre rezină decannabis, descoperită într-o mașină ce transporta colete din orașul Torino, din Italia, cu destinația Bacău. Drogurile erau ascunse în diferite obiecte sau produse.

Gruparea infracțională, care era formată din 7 persoane, acționa pe raza județului Bacău. Traficanții comercializau de de hașiș la prețul de 50 – 60 lei gramul, la substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la prețul de 70 lei /0,5 grame și droguri de mare risc la prețul de 35 lei/0,4 grame.

Procurorii DIICOT și polițiștii in cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au efectuat, apoi, 9 percheziții domiciliare în urma cărora au fost depistate diferite cantități de droguri de risc si substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunțire, porționare, ambalare (grindere, cântare, țiple, folii aluminiu), telefoane mobile și tablete și sumele de 11.600 de lei, 300 de euro, 115 de lire sterline și 121 de dolari.

4 inculpați urmează să fie prezentați, marți, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa foto: diicot.ro