Aproape 52 de kg de cannabis, în valoare de peste 225.000 euro, au fost confiscate decătre polițiștii și procurorii DIICOT Arad de la 3 bărbați, care au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri, după ce au pus la cale o adevărată rețea.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „polițiștii au efectuat 3 percheziții în Arad, la locuințele a trei bărbați, de 22, 28 și 36 de ani, toți din Arad, banuiți de trafic de cannabis. În urmă perchezițiilor, au fost descoperite și indisponibilizate 51,98 kg. de cannabis, fiind ridicate dispozitive și obiecte utilizate pentru procesarea și comercializarea drogurilor”.

Cei 3 bărbați cercetați sunt HEGEDUS MIHAI – CSABA, COSMA ALEXANDRU DANIEL și ONIȚĂ VALENTIN.

Conform procurorilor DIICOT Arad, cannabisul era cultivat într-un loc izolat de pe valea Mureșului, unde se ajunge doar cu barca, iar apoi era transportat în casele din municipiul Arad, unde cei 3 bărbați aveau amenajate adevărate lini industriale și laboratoare, cu climatizare, umificare, ventilație și uscare.

Suspecții au declarat că intenționau să vândă cannabisul la en-gros cu 20 de lei gramul, ceea ce le aduce un venit de 225.000 de euro. Pe piața drogurilor valoarea este însă mult mai mare, pentru că un gram de cannabis este vândut cu 50 de lei. Bărbații și-au recunoscut faptele și au spus că miza financiară era mare.

Unul dintre cei arestați era în perioada de încercare după o condamnare cu suspendare tot pentru trafic de droguri, așa că dacă va fi condamnat în acest caz va executa ambele pedepse cumulate.

Polițiștii și procurorii DIICOT continuă cercetările în acest caz.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad și DIICOT Arad