Arad: E.U.&REFERENDUM Până la ora 12.00 au votat aproape jumătate dintre alegători. Cea mai mare și cea mai mică prezență la vot în județul Arad

Prezența la vot, la ora 12.00, în județul Arad este de 13,14 la alegerile pentru Parlamentul European și de 11,35 la sută pentru referendum.

Atât la alegerile europarlamentare, cât și la referendum, cea mai mare prezență este la secția 255 de la Căminul Cultural Lazuri… 42,42 la sută atât la referendum cât alegerile europarlamengtare. Dintre cele 33 de persoane arondate, au votat 9.

La refenfrendum, cea mai mică prezență este la secția 222 de la Căminul Cultural Mădrigești, unde au votat 2,24 la sută dintre cei 223 de alegători.

La alegerile europarlamentare, cea mai mică prezență este la secția 336 de la Căminul Cultural Aciuța… 3,37 la sută dintre cele 178 de persoane cu drept de vot.

Singurele probleme semnalate până în acest moment sunt la BEJ câteva erori la introducerea datelor în aplicația informatică, în sensul că o persoană a fost introdusă în baza de date că nu a votat la un scrutin, deși votase, sau din contră, că a votat, cu toate că nu votase.

Erorile au fost remediate prin întocmierea unui proces-verbal pentru fiecare caz în parte. Urmările vor fi că ar putea să apară unele diferențe între prezența anunțată în timp real de către Biroul Electoral Central și situația efectivă ce se va centraliza după încheierea votării pe baza documentelor finale.

În județul Arad sunt 389.210 de persoane cu drept de vot pentru care sunt amenajate 437 de secții de votare, dintre care 115 secții, în municipiul Arad.