Arad: E.U.&REFERENDUM Scrutinul a început fără probleme. Ce au făcut reprezentanții unor partide politice încă de la prima oră

Toate cele 437 de secții de votare din județul Arad s-au deschis la ora 7, a anunțat președintele Biroului Electoral Județean Arad, judecătorul Cosmin Branc.

Singurele situații speciale sunt în cazul a 3-4 secții, la care nu s-a prezentat câte un reprezentant din cei 7 ai partidelor sau alianțelor politice. Pentru că legea prevede că secțiile pot funcționa cu cel puțin 5 membri, s-a dat acceptul de funcționare în această formulă.

În județ sunt 389.210 persoane cu drept de vot pentru care au fost tipărite câte 428.197 buletine de vot pentru fiecare din cele trei tipuri ce pot fi utilizate în scrutinul din 26 mai, inclusiv rezerva de 10% și buletinele anulate ce vor fi afișate la sediile secțiilor de votare.  Printre persoanele de pe listele electorale permanente se află 5 cetățeni din țări ale Uniunii Europene, cu reședința sau dominiciliul în județul Arad, care și-au înregistrat pe lista specială pentru la vota la alegerile europarlamentare.

În județ există 437 secții de votare, dintre care 115 secții sunt în municipiul Arad. Paza tuturor secțiilor este asigurată de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Prefectul Aradului Florentina Horgea spune că speră că nu vor exista incidente și că toți alegătorii sau reprezentanții competitorilor electorali vor da dovadă de corectitudine și bună credință.

Orice problemă întâmpinată poate fi sesizată la numărul unic de urgență 112, ori direct patrulelor de polițiști sau jandarmi.