Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, PreaSfințitul Părinte dr. Emilian Crișanul, a fost distins, marți, cu Medalia „Aurel Vlaicu” și Diploma de Excelență a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii teologice-istorice în învăţământul universitar românesc, informează pagina de internet a Arhiepiscopiei Arad, arhiepiscopiaaradului.ro.

La ceremonia care a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, au participat IPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului și a Rectorului Universităţii „Aurel Vlaicu”, Dr. Ramona Lile, alătur de alți invitați.

Evenimentul se înscrie în cadrul general al colaborării dintre Biserică şi Universitate şi în mod special în identificarea şi recunoaşterea unor personalităţi cu contribuţii în aria cercetării şi a culturii teologice actuale.

Descoperind vocaţia monahală în mănăstirea Neamţ, vechi centru monahal şi cultural al Moldovei, Emilian Crișanul a fost hirotonit întru arhiereu – după ce a parcurs treptele monahale – de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.