Arad: Europarlamentarul Gheorghe Falcă cere directorilor care conduc instituţii deconcentrate „să plece onorabil” după căderea Guvernului. „Este bine să plece de bună-voie pentru că noi ştim ce au făcut pe funcţiile respective şi să nu plece în altă direcţie”

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, acuză că în unele instituţii de stat se fac angajări pe „pile” chiar după trecerea moţiunii împotriva Guvernului, el cerând public ca „domnii care conduc instituţii deconcentrate” să plece „onorabil” după căderea Guvernului.

„Este bine să plece de bună-voie pentru că noi ştim ce au făcut pe funcţiile respective şi să nu plece în altă direcţie”, a declarat Gheroghe Falcă, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Fostul primar al Aradului, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL, a nominalizat însă doar un director, pe cel de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Viorel Agud, pe care îl acuză că a făcut angajări pe „pile” din PSD.

Contactat telefonic şeful DSVSA Arad a declarat că în ultimul an au fost angajaţi în instituţie doar trei oameni, toţi prin concurs, iar comisiile sunt independente și nu a făcut parte din nicio comisie de concurs. Agud a ma mai spus că nu dorește să facă alte declarații.