Arad: Exercițiu spectaculos al pompierilor din Arad, care a necesitat instituirea Planului Roșu de intervenție

Un spectaculos exercițiu al pompierilor din Arad cu forțe și mijloace în teren, în care a fost instituit Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Arad, a avut loc, marți, la Secția TBC dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Arad a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Sectia de Pneumologie a Spitalului Județean Arad. Scenariul exercițiului a presupus un accident cu victime multiple în curtea spitalului”.

„A fost instituit Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Arad. La exercițiu au participat o autospeciala de accidente colective și salvări urbane, o autospeciala CBRN, doua autospeciale SMURD, o autospeciala descarcerare și una de stingere, grupa operativa a ISU ARAD echipaje SAJ și un echipaj a IJJ Arad. Exercițiul a fost organizat de către Serviciul de Pregătire a Intervenției și Rezilienta Comunităților din cadrul ISU ARAD”, a mai decalarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Asemenea exerciții fac parte din pregătirea continuă a pompierilor din Arad pentru ca în cazul unor situații reale, salvatorii să fie pregătiți cât mai bine.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad