Arad: Explozie într-un apartament din Arad. O femeie, grav rănită

O femeie de 31 de ani din municipiul Arad a fost rănită, vineri după masă, într-o explozie cauzată de o acumulare de gaze în apartamentul său.

Conform purtătorului cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „pe bulevardul Iuliu Maniu, s-a înregistrat o acumulare de gaz în apartament, urmată de explozie fără incendiu. Explozia s-a produs în momentul în care proprietara, o femeie de 31 de ani, și-a aprins o țigară. Au fost alocate forțe ale Detașamentului de Pompieri Arad, 2 autospeciale de stingere, 1 Autospeciala de lucru și salvare de la înălțime, 1 Autospeciala SMURD Terapie Intensivă Mobilă”.

„În momentul sosirii echipajelor de intervenție, au găsit o femeie cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului, în viață. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD. A fost anunțat de către Dispeceratul ISU, distribuitorul de gaz, de energie electrică și Inspecția în construcții. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor. Femeia are arsuri de gradul II și III”, a mai declarat, imediat după finalizarea misiunii, purtătorul de cuvânt al pentru situații de urgență Arad maior George Pleșca.