Arad: Explozie urmată de un incendiu, la un bancomat din Arad. Hoții ar fi încercat să fure bani, se fac cercetări pentru furt calificat

Mai multe persoane au încercat să spargă un bancomat din cartierul Alfa din municipiul Arad creând o mică explozie care a fost urmată de un incendiu. Incidentul a avut loc în cursul nopții de duminică spre luni, iar în caz s-a deschis dosar pentru furt calificat.

Pompierii din Arad au fost alertaţi la 112 despre faptul că un incendiu a izbucnit un bancomat situat în vecinătatea pieţei din cartierul Alfa. Cei care au sunat sunt angajaţii firmei de pază care asigură securitatea aparatului, iar locatarii unor blocuri din zonă au relatat că au auzit şi zgomotul unei explozii.

Conform purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat, la momentul sosirii unui echipaj de pompieri, ardea peretele din gips-carton care acoperea bancomatul.

„Incendiul a fost lichidat în câteva minute, iar cercetările au fost preluate de către poliţişti”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, .

Pompierii nu se pot pronunţa deocamdată ce materiale au fost folosite, dar suflul a fost de mică intensitate.

Poliţiştii aflaţi luni dimineaţă la locul incidentului verifică imagini surprinse de camerele de supraveghere şi urmează să stabilească
valoarea prejudiciului, fiind efectuate cercetări pentru furt calificat.