Arad: Extinderea magistralei de gaz pe Valea Crișului și Valea Mureșului

Extinderea magistralei de gaz în județul Arad, pe Valea Crișului și Valea Mureșului este un vis tot mai aproape de realitate. Declarația a fost făcută, luni, decătre deputatul PSD Arad, Florin Tripa, care a precizat că acest lucru este unul dintre principalele obiective ale mandatului său ca parlamentar.

Proiectul este deja în faza în care primăriile de pe Valea Crișului s-au constituit deja într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, iar ADI Valea Mureșului este în curs de constituire. Un ajutor a venit și de la Guvern, care a instituit obligația Transgaz de a realiza infrastructura necesară, până în 2021, în stațiunile de interes local și național. Iar pentru județul Arad, asta înseamnă Lipova și Moneasa, puncte strategice
importante ale circuitului balneo-turistic județean.

Conform deputatului Florin Tripa, și Legea Offshore ajută pentru că, printre altele, prevede ca 50 % din gazul exploatat de operatorii privați în Marea Neagră să fie introdus în rețeaua națională de distibuție.

În acest moment, urmează întocmirea studiilor de fezabilitate pentru extidnerea magistralei, existând deja întâlniri cu proiectantul, pentru elimina mai multe neclarități.

„Recunosc că în ansamblu ne-am apucat de un proiect dificil dar ambițios care necesită o comunicare și coordonare excelentă, multe întâlniri consultative și parcurgerea unor pași succesivi preciși. Nu pot să nu menţionez colaborarea excelentă pe care am avut-o, încă de la început cu directorul Transgaz Arad, Puiu Alexandru. În acest punct, urmează întocmirea studiilor de fezabilitate, în condițiile în care ne-am întâlnit deja cu proiectantul și multe neclarități au fost eliminate prin dialog și informări reciproce. Cred în acest proiect, este unul de suflet și nu mă voi lăsa până ce locuitorii Văii Mureșului și a Crișului nu vor avea gazul în gospodării. Acești oameni minunați merită eforturile noastre”, a mai declarat deputatul PSD Arad Florin Tripa