Arad: Fost deputat și consilier local cunoscut, condamnat pentru evaziune fiscală

Fostul deputat și consilier municipal, Lucian Riviș-Tipei, și fostul conisilier județean, Sandu Leah, au fost condamnați cu suspendare pentru evaziune fiscală și complicitate la această infrațiune.

Lucian Riviș-Tipei a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, iar Sandu Leah, la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare.

Cei 2 nu au voie să mai administreze firme nici personal, nici prin interpuși, timp de 2 ani, iar dacă în perioada condamnării cu suspendate comit alte infracțiuni, atunci pedeaspsa cu suspendare se va transforma în executare inclusiv pentru aceste condamnări.

Decizia Tribunalului Arad nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara, atât decătre cei condamnați, cât și decătre procurori.

Sandu Leah a avut de plătit statului 617.000 lei, iar Lucian Riviș Tipei are de achitat 341.000 lei, din care a pltătit doar 10.000 lei. De altfel, Tribunalul Arad a pus sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile ale fostului deputat.

Lucian Riviș-Tipei era consilier local PNL în momentul trimiterii în judecată, iar pe fondul procesului și-a dat demisia din Consiliul Local al Muncipiului Arad.