Arad: Fostul șef al Inspectoratului Școlar Arad, prof. Claudius Mladin, repus pe funcție de justiție pentru a 3a oară

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Arad, prof. Claudius Mladin, revine la conducerea inspectoratului, dupăce a câștigat în instanță repunerea sa pe funcție. Ministerul Educației nu a mai făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, așa că hotărârea Curții de Apel Timișoara a rămas definitivă, iar vineri, 1 martie, ministerul educației a emis ordinul de renumire în funcție. Este pentru a 3a oară, când prof. Claudius Mladin revine pe funcție după ce câștigă procesele cu Ministerul Educației.

„Începând cu data de astăzi, am primit ordinul privind numirea mea pe funcția de inspector școlar general, la Inspectoratul Școlar Județean Arad, de fapt renumirea mea, ca urmare a procesului pe care l-am câștigat la Curtea de Apel în urma unei sentițe care a rămas definitivă încă din luna decembrie a anului trecut”, a declarat profesorul Claudius Mladin.

Curtea de Apel Timișoara i-a dat, pe data de 14 decembrie, câștig de cauză în procesul cu MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE şi COMISIA DE CONTESTAŢII privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate. Magistrații au dispus anularea Hotărârii Comisiei de Contestaţii, a raportului încheiat în urma soluţionării contestaţiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către Claudius Lucian Mladin în calitate de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, în anul şcolar 2016-2017, a fişei de evaluare, a rezultatului evaluării şi refacerea procedurii de evaluare.

De asemenea, s-a dipus anularea Ordinului nr. 3979 din 18.06.2018 prin care s-a dispus eliberarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, începând cu data de 18.06.2018, precum şi încetarea, cu aceeaşi dată, a contractului de management încheiat între Mladin şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Ministerul Educației nu a mai făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, așa că hotărârea Curții de Apel Timișoara a rămas definitivă.

Ministerul a fost obligat să-l repună pe Claudius Mladin în funcţia publică deţinută anterior, cu plata de despăgubiri constând în contravaloarea drepturilor sale salariale, actualizate cu indicele inflaţiei, precum şi a dobânzii aferente, începând cu data revocării sale din funcţie şi până la data repunerii în funcţie.

Claudius Mladin a câștigat de 3 ori procesele cu Ministerul Educației

Claudius Mladin a fost schimbat din funcție de 3 ori, de fiecare dată, câștigând în instanță revenirea la conducerea Inspectoratului Școlar Arad. Repunerile pe funcție câștigate în instanță au fost în 2017, 2018 și 2019.

Primele schimbări au fost în 20 iulie 2018 și 18 august 2017 alături de alţi 12 inspectori şcolari şef din ţară.

În acest moment, Cladius Mladin este profesor la Colegiul Naţional Preparandia Dimitrie Ţinchideal din municipiul Arad.

Claudius Mladin a condus inspectoratul şcolar de mai mulţi ani, iar în 2015 a obţinut postul prin concurs, având mandat până în 2019. Sub conducerea sa, rezultatele la bacalaureat şi evaluarea naţională au crescut de la an la an, iar Inspectoratul Şcolar şi-a inaugurat, în vara lui 2017, un nou sediu.

În perioada celui mai recent proces, inspector şcolar general delegat pe funcție a fost inspectorul adjunct, Anca Stoenescu, care este consilier municipal PSD. Celălalt inspector şcolar general adjunct, Nicolae Pellegrini, a câştigat postul prin concurs şi nu deţine vreo funcţie politică.