Arad: FOTO Ce se întâmplă cu bomba de aviație de 50 de kg, descoperită aruncată la marginea unui drum circulat din județul Arad

Pirotehniștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad desfășoară, în momentul transmiterii acestei știri, pregătiri pentru a muta bomba de aviație de 50 de kg, descoperită aruncată la marginea drumului județean care face legătura între municipiul Arad și comuna Frumușeni.

Galerie foto 1. Sursa Galerie foto 1: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „se fac pregătiri pentru transportul bombei la o distanță decirca 2 km de localitate. Bomba este exploziv-brizantă. Puterea de aruncare a schijelor este decirca aproximativ 1 km”.

Au fost măsuri speciale de pază, în cursul nopții de luni către marți, în județul Arad, dupăce la marginea unui drum circulat a fost descoperită o bombă de aviație exploziv-brizantă de 50 de kg.

Incidentul are loc la marginea drumului județean care leagă municipiul Arad de comuna Frumușeni, chiar la intrarea în comună.

Pirotehiștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au ajuns la fața locului luni seara, dupăce un apel la 112 anunța existența unei bombe, muniția fiind abandonată decătre o persoană necunoscută, care ar fi transportat-o cu o bicicletă. Pe grupul de Facebook AradTraffic există un filmuleț în care un bărbat apare transportând cu bicicleta ceea ce pare a fi o bombă.

„Ca urmare a cercetării efectuate asupra muniției s-a decis că bomba rămâne până marți în acel loc, un echipaj de poliție asugurând paza peste noapte. Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniția se va distruge în cursul zilei de marți. Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanța de siguranță fața de localitate și căile de comunicații. În acest moment, bomba este la cca 5 metri de drum”, a mai declarat purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.