Arad: FOTO Ce zone s-au inundat, miercuri, în Arad din cauza ploilor de peste 60 l/mp

Primăria Municipiului Arad, Poliția Locală și Compania de Apă Arad au intervenit, miercuri, în mai multe zone ale municipiului în încercarea de a diminua efectele nedorite ale ploilor abundente înregistrate în contextul codului portocaliu de precipitaţii anunţat pentru 17 iunie 2020, anunță municipalitatea.

Compania de Apă Arad a intervenit cu toate utilajele din dotare. Cantitățile excepționale de precipitații, ca cele căzute în această dimineață, creează probleme atunci când se manifestă în timp scurt și mai ales în perioade ploioase. Conform ANM, în Arad s-au înregistrat precipitații de peste 60 l/mp în această dimineață. Din această motiv, deși stațiile de pompare au funcționat la capacitate maximă, în unele zone, canalizarea a făcut cu greu față.

La pasajul de la strada Voinicilor s-a intervenit doar pe un singur sens de mers, circulația autovehiculelor fiind oprită doar pentru scurt timp. În zona Gemi Center și la sensul giratoriu spre cartierul Sânnicolau Mic s-a acționat cu vidanje și motopompe.

În continuare, Aradul este sub avertizare de ploi torențiale însemnate cantitativ, astfel, echipele Companiei rămân mobilizate pentru a interveni dacă situația o va impune.

În tot acest timp mai multe echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală au fluidizat sau după caz, au restricționat traficul în zonele cu probleme:
– b-dul Nicolae Titulescu zona Gemi Center – ambele sensuri de circulație
– intersectia străzilor Felix și Batistei
– strada Pompei
– strada Micșunelelor
– strada Diogene
– sensul giratoriu spre Sânnicolau
– intersecția străzilor Cocorilor și Henri Coandă
– intersecția străzilor Cocorilor și Aprodul Purice
– b-dul Iuliu Maniu

Probleme au apărut în mai multe localități din județ unde a fost solicitată intervenția Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad, mai spune Primăria Municipiului Arad.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad