Arad: FOTO Fotografii spectculoase și inedite cu Parcul Regal al Castelului de la Săvârșin

Mai multe fotografii spectaculoase cu parcul Castelului Regal de la Săvârșin iarna au fost publicate pe pagina de internet a Familiei Regale, la adresa romaniaregala.ro.

Imagine

„Săvârșin învăluit în promoroacă” este titlul albumului în condițiile natura din parc apare acoperită de promoroacă.

„Fotografii din Parcul Regal Săvârșin au fost realizate în după-amiaza de sâmbătă, 4 ianuarie 2020”, se mai menționează pe romaniaregala.ro

De Crăciun și Anul Nou, la Castel s-au aflat Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, alături de ASR Principesa Sofia și fiica acesteia, Elisabeta-Maria. 

Castelul Regal de la Săvârşin, care este singura reşedinţă privată a Familei Regale a României, era locul preferat al Regelui Mihai. Conform tradiţiei instituite decătre Regele Mihai de la recuperarea Castelui, Familia Regală petrece şi sărbătorile de iarnă tot la Sărvârşin.

Regele Mihai I a cumpărat castelul în 1943, iar reşedinţa a Fost amenjată de către Regina Mamă Elena. După abdicarea regelui Mihai, la 30 decembrie 1947, domeniul a fost confiscat, iar castelul repartizat Ministerului de Interne, iar mai târziu castelul a fost renovat şi transformat în reşedinţă de vânătoare a Fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. După 1990 castelul a fost transferat Regiei Autonome a Protocolului de Stat. Pe 1 iunie 2001, castelul a fost retrocedat Regelui Mihai I. 

Castelul este înconjurat de specii rare de copaci şi un parc dendrologic de 6,5 ha prevăzut cu lac şi debarcader.

Sursa foto: romaniaregala.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.