Arad: FOTO Jandarmul Daniel-Laurenţiu Monoranu, din Arad, distins cu Emblema de Onoare a M.A.I. pentru gestul său de mare omenie

Plutonierul adjutant Daniel-Laurenţiu Monoranu, din cadrul Jandarmeriei Arad, unde deține și funcția de purtător de cuvânt al instituției, a fost distins decătre ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, cu Emblema de Onoare a MAI pentru servicii și fapte deosebite.

Imagine

Plutonierul adjutant Daniel-Laurenţiu Monoranu, participând la stingerea unui incendiu, în calitate de pompier voluntar la Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență din comuna Livada, a fost impresionat de situaţia membrilor unei familii cu un copil mic, rămaşi peste iarnă fără casă, și le-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit și pe o perioadă nedeterminată, o locuinţă pe care o deţine familia sa.

Ceremonia de acrodare a distincțiilor a avut loc, cu ocazia Zilei Naționale a României, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, în prezența subprefectului Olimpia Popa.

Dan Monoranu a mai fost implicat, în nume personal, și în alte acțiuni sociale sau civice, printre care, recent, s-a alătura unei asociații de voluntari care a făcut curat în podul Basilicii Papale Maria Radna, care este cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României și cel mai de succes obiectiv turistic din județul Arad.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, la nivel național, 14 angajaţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Poliţie, Poliţie de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie – au fost distinşi de ministrul de resort, Ion Marcel Vela, cu Emblema de onoare a MAI pentru merite în activitate.

Ministrul Ion Marcel Vela i-a numit „eroi” pe cei premiaţi şi colegii lor din structurile MAI.

„Vă spun eroi pentru că, indiferent dacă serviţi patria în Jandarmerie, în Poliţie, la Pompieri, la Poliţia de Frontieră, la Poliţia Rutieră, în serviciile speciale sau în comanda ministerului, atunci când aţi decis, când v-aţi hotărât să îmbrăcaţi haina militară, atunci când, adolescenţi fiind, aţi visat să reprezentanţi România, să fiţi într-o misiune permanentă, să fiţi alături de toţi compatrioţii noştri, chiar, de multe ori, cu preţul vieţii, atunci, în inima fiecăruia dintre voi, aţi acceptat, jertfa pentru naţiune, jertfa pentru tricolor, jertfa pentru România. Din acest motiv am spus că sunteţi eroi”, a mai declara ministrul Marcel Vela. El a adăugat că îşi propune să fie „un altfel de ministru”, care să fie şi „prieten” al angajaţilor din subordine.

Sursa foto: Jandarmeria Arad Facebook

Arad: Diploma „Arădeni cu care ne mândrim” pentru jandarmul Dan Monoranu, „capabil de gesturi care inspiră şi motivează”

Arad: Gest de omenie din partea unui jandarm din Arad: asigură gratuit casă unei familii a cărei locuință a fost distrusă de incendiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.