Arad: FOTO Panică într-un bloc din județul Arad, după ce pompierii nu au putut interveni cu autospecialele din cauza mașinilor parcate. Salvatorii au făcut furtun 230 de metri

Panică, miercuri seara, într-un bloc din orașul Sebiș, județul Arad, unde un coș improvizat de evacuare a fumului a fost cuprins de un puternic incendiu, care a generat o cantitate mare de fum, iar pompierii nu au putut cu autospecialele de intervenție ajunge la fața locului din cauza mașinilor parcate în zonă.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „o intervenție relativ simplă s-a complicat în momentul când echipajul și-a dat seama că din cauza mașinilor parcate nu poate ajunge în apropierea obiectivului, astfel că pompierii sebișeni au realizat un dispozitiv din 11 furtunuri tip C, decirca 230 metri”.

„Incendiul a fost stins în 30 de minute, iar apoi au fost verificate toate apartamentele de pe scara blocului pentru a nu mai exista și alte pericole. Cauza probabilă a incendiului este „coș, canal sau burlan de evacuare a fumului improvizat, necurățat sau cu defecțuni”. În cazul de față, proprietarii apartamentelor, care se încălzesc cu sobe, au coșul de evacuare a fumului în aerisire. Felicitări și mulțumiri colegului plt.adj Marinică Dobrei, care a venit din timpul liber pentru a-și ajuta colegii”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, cei câțiva zeci de locatari din bloc ieșind singuri din clădire.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad