12 migranți au fost descoperiți, luni, într-o casă din comuna Macea, județul Arad, aflată la doar câțiva km de graniț cu Ungaria.

Conform Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), „în urma percheziţiilor, au fost ridicate 12 telefoane, iar la una dintre locaţii, şi anume în comuna Macea, din judeţul Arad, a fost depistat un grup de 12 migranţi de origine afro-asiatică (10 bărbaţi, o femeie şi un copil)”.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. La activităţi au participat şi poliţişti din Arad şi Bucureşti, poliţişti de frontieră din Timişoara şi jandarmi”, mai anunță IGPR.

Casa, cumparată de curând de presupușii traficanți, se află în renovare. Un paravan numai bun pentru ca mașini mari să intre și să iasă din curte, fără ca să trezească suspiciunea vecinilor

Casa are geamuri care dau spre stradă. Toate au draperiile trase, ca să nu permită trecătorilor să vadă vreo mișcare, în interior.

Casa, care a stat doi ani fără cumpărători, a fost vândută cu cca 15.000 de euro, un pret foarte bun pentru piața imobiliară din comună.

Procurorii DIICOT și polițiștii au descins, luni, în zonă în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei rețele de trafic de migranți care acțion în vestul țării.