Arad: FOTO VIDEO 19 migranți, descoperiți când încercau să treacă frontiera cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp

19 migranți din Irak, Maroc, Algeria, cu vârste cuprinse între  19 și 27 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră din vestul țării când încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp.

Imagine

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA MA31DEC

Arad: FOTO VIDEO 19 migranți, descoperiți când încercau să treacă frontiera cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp19 migranți din Irak, Maroc, Algeria, cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră din vestul țării când încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 31 decembrie 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „în data de 31.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 01.00, au fost observate, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră, cincisprezece persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin. Imediat, un echipaj mobil format din poliţişti de frontieră a intervenit pentru oprirea grupului, persoanele respective fiind preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doisprezece adulți cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani şi trei minori cu vârste între 15 și 17 ani”.
„Şi polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, județul Arad, au depistat, în data de 30.12.2019, în jurul orei 21.30, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, patru persoane care nu-și justificau prezența în zonă. Acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc şi Algeria, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.
Cei 19 cetățeni străni sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
POlițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.