Arad: FOTO VIDEO Campanie de informare a românilor care ies din țară, lansată  chiar de Ziua Europei. Ce trebuie să știe oamenii

O campanie de informare a românilor care ies din România, în special a celor muncesc în vestul Europei a fost, lanată, sâmbătă, chiar de Ziua Europei, la frotierele din România decătre Depertamentul Românilor de Pretutindeni.  În același timp, sute de români continuă să vină în țară pe jos.

ARADCU 00 SECRETAR DE STAT PREFECT STOIAN NADLAC SA09MAI

Arad: FOTO VIDEO Campanie de informare a românilor care ies din țară, lansată chiar de Ziua Europei O campanie de informare a românilor care ies din România, în special a celor muncesc în vestul Europei a fost, lanată, sâmbătă, chiar de Ziua Europei, la frotierele din România decătre Depertamentul Românilor de Pretutindeni. În același timp, sute de români continuă să vină în țară pe jos.https://realitateadearad.net/index.php/2020/05/09/arad-foto-video-campanie-de-informare-a-romanilor-care-ies-din-tara-lansata-chiar-de-ziua-europei/#arad #nădlac #ziuaeuropei #9mai Realitatea TV Stiri #realitatea

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 9 mai 2020

Secretarul de stat Ovidiu Burduşa, de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, și președintele Comisiei Românilor de Pretutindeni din Parlamentul României, senatorul Viorel Badea, au mers în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I pentru a vorbi cu oamenii care călătoresc şi pentru a distribui broşuri cu informaţii utile.

„Am venit la Vama Nădlac pentru a începe o campanie de informare, care va continua şi în zilele următoare în principalele puncte de ieşire din ţară, puncte aeriene şi terestre. Prin această campanie de informare ne dorim ca cetăţenilor români care merg în străinătate – şi aici ne referim atât la români care se întorc la casele lor în Diaspora, dar şi la cei care lucrează în străinătate sezonieri -, să le fie respectate drepturile. (…) Ne interesează ca fraţii noştri din străinătate să ajungă acolo în condiţii de siguranţă, să îşi desfăşoare activităţile în condiţii de maximă siguranţă. Practic, vrem să ştim dacă drepturile le sunt respectate, dacă au semnat un contract în limba română sau într-o limbă pe care o cunosc, ne interesează foarte mult ca ei să se întoarcă cu bine acasă”, a declarat, la PTF Nădlac I, secretarul de stat Ovidiu Burduşa.

Secretarul de stat a stat de vorbă cu români care plecau din ţară şi le-a amintit că pot apela la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, la Ministerul Muncii sau la ambasadele şi consulatele zonelor în care merg.

Broşurile distribuite de autorităţi la frontieră conţin şi informaţii cu privire la desfăşurarea muncii în condiţii de pandemie.

La Nădlac I a mers şi prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, care a verificat dacă sunt respectate condiţiile de transport a celor care intră în ţară şi sunt duşi în carantină, având în vedere că zilele trecute au fost persoane care au reclamat că au fost transportate cu autobuze ocupate peste capacitatea lor.

„Avem sute de persoane care intră pe jos prin PTF Nădlac I, iar noi avem obligaţia să le asigurăm transportul. Sunt aici în frontieră tocmai pentru a supraveghea modul în care se asigură transportul. Cred că de la ultima întâlnire cu toţi factorii de decizie, condiţiile s-au îmbunătăţit”, a declarat prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian.

De trei ori mai mulți oameni au ieșit din România decât au intrat

Conform purtătorului decuvÂnt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, din data de 08.05 ora 08 până, azi, 09.05 ora 08, pe la Nădlac 1 au intrat în România 1370 de persoane cu 400 de mașini și au ieșit 4.200 de persoane cu 1.300 de mașini.