Într-un moment în care, în anii trecuți, instituțiile culturale din Arad își închideau stagiunile, acestea propun acum un restart cultural, ținând cont că din cauza pandemiei noului coronavirus au fost închise timp mai multe luni.

Cu toții suntem obligați să ne adaptăm condițiilor în care trăim în aceste zile. Așa că unul dintre cinematografele care aparțin Primăriei Arad s-a redeschis, vineri seara, în condiții cu totul speciale și cu o ofertă inedită, care a atras nu doar spectatori din Arad, ci chiar și din Timișoara.

Cinema Arta din centrul Aradului, care aparține primăriei, s-a redeschis vineri seara cu un nou concept adaptat vremurilor… Taxi Drive-In.

Pentru că trebuie respectate condițiile de distanțare socială și cele sanitare, autoritățile locale au lansat un program prin care spectatorii vor viziona filme din taxi-uri, în grădina de vară a cinematografului Arta. Pentru că grădina de vară nu este configurată ca o parcare – și nedorind ca spectatorii să fie supuși stresului parcării în spații mici, autoritățile au încheiat o colaborare cu o companie de taxi din oraș, care a pus la dispoziție gratuit 20 de taxiuri. Astfel, când spectatorii au ajuns la cinema, au găsit mașini taxi gata parcate, din care au putut  vedea filme.

Până să ajungă la mașini, oamenii au trebuit să se dezinfecteze pe mâini și li s-a luat temperatura.

Cca 40 de persoane au participat la prima și inedita proiecție, când au putut vedea filmul documentar „România Neîmblânzită”, narat decătre marele actor Victor Rebengiuc. Spectatorii au luat loc confortabil în mașini și au urmărit filmul. Sonorul s-a auzit prin radioul fiecărei mașini, așa că nu cei care locuiesc în jurul cinematografului nu au fost deranjați.

Cei care gustă filmele la cinema, concertele sau spectacolele de teatru spun că perioada autoizolării a trecut mai greu și din acest punct de vedere și s-au adaptat cum au putut mai bine.

Alții au citit mult mai mult în această perioadă

O nouă proiecție Taxi Drive-In are loc și sâmbătă de la ora 21.30. Intrarea la proiecțiile primăriei e gratuită și se va face pe bază de rezervare.

Teatrul la ferastră

Și Teatrul Clasic Ioan Slavici pregătește o ofertă inedită… de săptămâna viitoare va prezenta teatru la fereastră, adică spectacole care vor fi jucate în curțile interioare ale blocurilor, în spații rezervate de obicei parcărilor, dar care au totodată vizibilitate optimă de la ferestrele și balcoanele apartamentelor din jur.

Concerte în Cetatea Aradului și Parcu Reconcilierii

Filarmonica Arad va organiza un concert Rock Pop Simfonic îmn Ceateta Aradului și celebrul Concert din Parcul Reconcilierii, care va marca închiderea stagiunii.

Evenimente pentru copii

Copiii se va bucura și el de mai multe oferte culturale, care vor avea loc în curtea Teatrului de Marionete, la teatrul de vară al Centrul cultural Județean Arad și în curtea Muzeului Preparandiei.