Arad: FOTO VIDEO Cuvântul „Colectiv”, scris din candele, și coroană cu flori aranjate în forma literei „C”. Au participat câteva zeci de persoane

Peste 50 de persoane, inclusiv copii, au participat, miercuri seara, la Arad la o comemorare a victimelor din Clubul „Colectiv”, cei prezenţi având reproşuri la adresa autorităţilor, pentru că nu ar fi făcut schimbările aşteptate în ultimii ani. În ciuda ploii reci care cădea, cei prezenți au ținut un moment de reculegere, iar oamenii s-a perindat pe la locul de reculegere până aproape de miezul nopții.

Invitaţia de participare la comemorarea victimelor incendiului a fost lansată pe Facebook, iar oamenii s-au adunat în Parcul „Mihai Eminescu”, din spatele Primăriei, în centrul oraşului şi au aprins lumânări la Crucea Martirilor Unirii, un monument din 1936.

Participanţii au aprins lumânări şi au format cu acestea cuvântul „Colectiv”, iar pe crucea monumentului au amplasat o coroană cu flori aranjate în forma literei „C”.

Unii dintre organizatori consideră că din păcate nici la 4 ani nu s-a găsit niciun vinovat pentru moartea atâtor de mulți oameni.

Oamenii spun că în cei patru ani scurşi nu s-a îmbunătăţit nimic în sistemul medical şi nici în atitudinea autorităţilor.

Tragedia din clubul Colectiv a afectat modul în care unii tineri mai ies prin cluburi.

Ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, din data de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 64 de oameni şi alţi peste 160 au fost răniţi. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului şi s-a extins rapid.

Printre cei răniţi se află singrul supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity, arădeanul Andrei Găluţ, care a suferit mai multe intervenții medicale, în străinătate, în Germania și Olanda.

Andrei Găluţeste solistul trupei Goodbye to Gravity şi este singurul supravieţuitor din cadrul formaţiei. În urma incendiului, 4 dintre cei 5 membrii ai trupei şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, toboşarul Bogdan Enache şi Alexandru Pascu. Şi iubita lui Andrei, Mădălina Strungaru a murit în urma tragediei. Membrii trupei Goodbye to Gravity şi-au lansat cel de-al 2lea album în seara în care a izbucnit incnediul în club.