Arad: FOTO VIDEO Panica de coronavirus, mai mare în România decât în Italia, cred românii care vin în țară

Panica generală creată de teama de coronavirus este mai mare în România decât în Italia. O spun chiar românii care vin, în aceste zile din Peninsulă.

ARADCU 00 ROMANI FRONTIERA SA29FEB

Arad: FOTO VIDEO Panica de coronavirus mai mare în România decât în Italia, cred românii care vin în țarăPanica generală creată de teama de coronavirus este mai mare în România decât în Italia. O spun chiar românii care vin, în aceste zile din Peninsulă.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/29/arad-foto-video-panica-de-coronavirus-mai-mare-in-romania-decat-in-italia-cred-romanii-care-vin-in-tara/#nădlac #frontieră #coronavirus

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 29 februarie 2020

Sute de români vin din Italia în fiecare zi prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, cel mai mare punct rutiere de intrare-ieșire din România.
Cei care vin din zone în care s-a confirmat prezența coronavirusului trebuie să completeze un chestionar în care declară pe propria răspundere locul de îmbarcare și cel de destinație.

„Chiar vin din Milano, lumea este perfect normală, nu poartă măști”, spune un bărbat.

„Vin din Bologna și mă duc la Brașov. Nu e cum se zice în România. E mai panicată lumea în România decât acolo, ca să vă spun sincer. Nu e chiar așa panică acolo cum e aici. Au luat (și acolo – n.r.) măsuri de protecție, lumea e panicată și acolo și aici, doar că aici e un pic mai tare panicată, după cum se vede”, a declarat un alt bărbat.

În toate punctele de trecere a frontierei din județul Arad există echipaje medicale care efectuează triaj epidemiologic în mod continuu.

Doar prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, la fiecare 24 de ore, intră în țară între 300 și 400 de români care vin din zonele din Italia în care s-a constatat prezența coronavirsului.

În Arad, unde există a 2a cea mai mare comunitate de italieni din România, la cea mai recentă raportare cca 100 venite din zonele din Italia și China sunt monitorizate și izolate la domiciliu, însă, până în acest moment, nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus.