Hotelul Sport, construirea Palatului Copiilor și situația mai multor școli din Arad vor fi discutate săptămâna viitoare cu ministrul educației Monica Anisie.

Decizia a fost luată de președintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, în urma unei vizite pe șantierul Palatului Copiilor, ocazie cu care liderul liberal a anunțat că autortățile refac complet sistemul educațional arădean.

Conform fostului primar al Aradului, discuțiile vor mai viza și reintroducerea în circuitul administrației locale și județene a clădirilor unităților de învățământ care se află într-o situație precară. De asemenea autoritățile vor cere ca Hotelul Sport, care nu este finalizat de ani de zile, să intre în patrimoniul administrației locale pentru a putea termina proiectul. O altă solicitare vizează finalizarea cât mai rapidă a Palatului Copiilor.

Întâlnirea cu ministrul educației este programată pentru marți la ora 10.30, iar din delegația condusă decătre Gheorghe Falcă vor face parte deputatul Glad Varga, primarul Călin Bibarț, președintele Consiliului Județean Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea.

Pe de altă parte, Gheorghe Falcă a declarat că apreciază faptul cî unul dintre proiectele pe care le-a inițiat în perioada când era primar al Aradului va fi extins la nivel național de către Ministerul Educației.
Este vorba despre proiectul “Masă caldă pentru elevi”, care a avut ca efecte o reducere semnificativă a abandonului școlar în rândul elevilor care au beneficiat de proiect.

„Am încredere că vom veni cu vești bune de la Ministerul Educației și vom reuși într-un final să realizăm ceea ce nu au fost în stare social-democrații: refacerea sistemului de învățământ arădean!”, a mai declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă.