Arad:  „În Iordania, toate spitalele de stat au directori absolvenţi de studii în România, nu există nicio primărie sau un minister care să nu aibă funcţionari de conducere care au învăţat în România. În toate Guvernele din Iordania, miniştri absolvenţi de facultăţi româneşti”

0
2

„În Iordania, toate spitalele de stat au directori absolvenţi de studii în România şi nu există nicio primărie sau un minister care să nu aibă funcţionari de conducere care au învăţat în România. De asemenea în toate Guvernele din Iordania, de până acum, au fost miniştri absolvenţi de facultăţi româneşti”. 

Declarația a fost făcută, vineri, la Arad, decătre ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, Excelenţa Sale Saker MALKAWI la întâlnirea cu președintele Consiliului Județean Arad.

Vizita a avut loc în contextul încheierii misiunii domnului ambasador în România, în luna mai a acestui an. Excelenţa Sa a fost însoţit de doi oameni de afaceri iordanieni, investitori în regiunea de vest a României.

În cadrul întrevederii, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a prezentat oficialului din Iordania potenţialul judeţului Arad. Discuţiile s-au axat pe domenii precum agricultura, sănătatea şi educaţia. Iustin Cionca a insistat asupra facilităţilor pe care investitorii non-UE le pot obţine în Zona Liberă Arad – Curtici, dar şi asupra altor oportunităţi de investiţii din judeţul Arad.

La rândul său ambasadorl Iordaniei s-a arătat interesat de potenţialulâ agricol al judeţului Arad, solicitând informaţii pe care şi-a luat angajamentul de a le transmite oamenilor de afaceri din ţara sa.

De asemenea Excelenţa Sa a abordat tema educaţiei subliniind numărul mare de studenţi iordanieni care învaţă în universităţile din România şi se întorc să profeseze în ţara natală, ajungând în funcţii importante.