Arad: Încă un pas pentru noua clădire a Secție Clinice Boli Infecțioase din Arad. Actuala clădire, complet improprie

Încă un pas pentru construirea unui nou corp de clădire în care să funcționeze Secția Clinică Boli Infecțioase dincadrul spitalului clinic județean de urgențăArad, secție care funcționează în condiții complet improprii.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, instituția a semnat (cu firma SC Hospital Project&Consulting SRL) contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice, faza Studiu de fezabilitate pentru construirea noii clădiri. Valoarea contractului semnat astăzi este de 28.560 de lei, la care se adaugă TVA.

Pentru această secție, Consiliul Județean Arad a accesat fonduri prin intermediul programului INTERREG VA Ro-Hu 2014-2020, în valoare de de 1.800.000 euro, cheltuielile ce exced acestui ajutor urmând a fi asigurate tot de Consiliul Județean Arad.

Cu acești bani se va construi de la zero o secție nouă, practic un corp nou de clădire, în apropierea Secției de Infecțioase Copii din incinta Spitalului Clinic Județean Arad, secție care va asigura toate circuitele necesare, precum și servicii de terapie intensivă pacienților în stare critică.

Cele mai mari investiții

„Realizăm cele mai mari investiții în sistemul de sănătate publică din județul Arad. În urma acestora, suma adusă de Consiliul Judeţean Arad pentru modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență va depăși 90 de milioane de euro. Construim trei spitale noi Psihiatrie, Oncologie, un complex de Pediatrie, Obstetrică Ginecologie și Neonatologie), modernizăm cele și alte importante secții de spital (Cardiologie, Pediatrie Infecțioase – în parteneriat cu societatea civilă). Una din direcțiile strategice urmărite de CJA privind SCJUA o reprezintă dezvoltarea serviciilor medicale oferite populației afectate de bolile cardiovasculare, cea mai semnificativă cauză de mortalitate și morbiditate în Romania, și în special în județul Arad. Recent, Consiliul județean Arad a semnat contractul de finanțare pentru extinderea UPU din cadrul SCJU Arad, etapa 2. În cadrul acestui proiect intenționăm să extindem suprafața UPU cu un spațiu destinat echipamentelor radiologice specifice investigațiilor imagistice de urgență: un computer tomograf de 128 slices, un aparat raze x digital și un ecograf cu funcții cardiovasculare. Și tot la spital am început proiectul de extindere AMBULATORIU, etapa II, prin care vor fi accesate fonduri în valoare de 2,5 milioane euro în vederea achiziționării unui angiograf pentru afecțiunile arterelor periferice, un computer tomograf de 128 slices pentru investigații în ambulatoriul spitalului, un turn de endoscopie gastrologică cu toate accesoriile, un osteodensimetru, precum și un aparat cu raze x digital cu grafie și scopie”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.