Arad: Incendii de vegetație uscată la marginea DN7. Fumul riscă să ajungă pe drum și să înreguneze circulația

Noi incendii de vegetație uscată, marți, în județul Arad, într-unul din cazuri extând pericolul ca fumul să afecteze traficul pe cel mai circulat drum din vestul țării, DN7.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Garda nr.1 de intervenție Bârzava si Garda nr.2 de intervenție Birchiș execută la aceasta ora misiuni de stingere a unir incendii de vegetatie uscata si litieră in zona localitatilor Vărădia de Mureș si Toc”.

„La Toc incendiul este chiar lângă DN7, așa că recomandăm celor care circulă pe DN7 să manifeste prudență sportivă, pentru că fumul ar putea ajunge pe drum”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

În ultimele ore, în județ au avut loc circa 10 incendii de vegetație uscată care au scăpat de sub control, după ce în weekend, au avut loc peste asemenea 30 de incendii, iar flăcările au cuprins câteva sute de ha.

Cele mai mari incendii de zilele trecute au fost de 30 de ha la Nadăș, comuna Tauț, și 20 de ha, la Toc, comuna Săvârșin.

Pompierii din Arad au transmis nenumărate mesaje prin care recomandă populației să nu curețe terenurile agricole prin incendiere pentru că incendiile de acest fel pot genera pagube considerabile.