Arad: Încep lucrările de modernizare a unui drum județean, în valoare de peste 10 milioane lei

Începe modernizareadrumului județean Sintea Mare-Șepreuș din județul Arad, iar Consiliul Județean a predat amplasamentul investiției către constructor în cadrul unei dezbateri publice în comuna Șepreuș, la care au participat circa 150 de localnici. Drumul Sintea Mare-Șepreuș nu va fi reparat, ci modernizat, iar garanția lucrării este de cinci ani.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „lucrările de modernizare a acestui drum județean, în lungime de 14,2 km, vor începe în jurul datei de 15 martie, în funcție de condițiile meteo”.

„Județul Arad se dezvoltă prin fonduri europene, în lipsa alocărilor necesare de la bugetul de stat! Eu cred cufermitate că banii arădenilor trebuie să rămână, în mare măsură, acasă, la Arad! Este al treilea an când Consiliul Județean nu primește de la bugetul de stat niciun leu pentru investiții, iar anul trecut am primit ZERO lei din TVA-ul colectat de la firmele din Arad! Nu este normal să se întâmple asta, dar avem norocul că știm să scriem proiecte europene și am adus din fonduri europene banii pe care ni i-a luat Bucureștiul”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Valoarea investiției este de 10 milioane de lei plus tva.

Managerul de proiect din partea firmei PORR, prezent la dezbatere, a explicat în ce va consta lucrarea: frezarea drumului existent, refacerea structurii, două straturi de asfalat, cinci podețe, refacerea sensului giratoriu din Șepreuș, accesele la proprietăți, podețe noi în localitate.