Arad: Judecătorul CSM, Cristi Danileț: în ultimii ani, creștere alarmantă a numărului copiilor care ajung în instață, fie ca victime, fie ca autori. Statistici alarmante

Cunoscutul judecător din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Cristi Danileț, a prezentat, la Arad, o statistică îngrijorătoare în ceea ce privește victimizarea minorilor sau, din contră, infracțiunile comise chiar decătre minori.

Statisticile prezentate decătre Judecătorul Cristi Danileț sunt extrem de îngrijorătoare.

„O dată la 3 zile un copil este condamnat pentru uciderea unei persoane, o dată la 4 zile un copil este ucis, o dată pe lună avem un copil omorât în propria familie, în bătaie, o dată la 2 zile avem un copil agresat sexual, deci o persoană care are dosar penal pentru agresiune sexuală împotriva unui minor, o dată la 3 zile avem un minor care agresează sexual pe cineva, 7 minori care fură zilnic și sunt prinși și li se face dosar penal, alți 2 minori care tâlhăresc. În ceea ce privește consumul de droguri. Vă dau o cifră orientativă: doar de la cele 2 festivaluri celebre Untold și Electric Castel de anul acesta avem 300 de dosare cu copii și tineri implicați în deținerea de droguri. Deci închipuiți-vă că doar de la 2 festivaluri avem 300 de dosare”, a mai declarat judecătorul Cristi Danileț.

Elevii din județul Arad au ocazia să afle ce drepturi și obligații au ca să nu fie victimele sau autorii unor infracțiuni. Judecătorul Cristi Danileț, a lansat, luni la Arad, proiectul „Educație juridică în școli”, care are în vedere facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor.