Jumătate dintre cei aproximativ 16.000 de solicitanţi de şomaj tehnic din judeţul Arad au încasat banii aferenţi lunii martie, în total peste cinci milioane de lei, însă fondurile s-au terminat și se așteaptă suplimentare, a anunțat, miercuri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad.

Au fost aprobate dosarele de plată pentru 1.300 de firme cu circa 16.000 de angajaţi beneficiari de şomaj tehnic, dar s-a reuşit achitarea sumelor pentru 8.000 de angajaţi din 800 de firme.

S-a achitat deja suma de 5.076.000 lei și mai e nevoie de o nouă sumă de circa 4.500.000 de lei.

AJOFM Arad estimează că, luna viitoare, vor fi depuse cereri de şomaj tehnic pentru 28.000 de angajaţi cu contractele de muncă suspendate, așa că și sumele de plată vor fi mai mari.

„Sumele care vor fi alocate luna viitoare, pentru plata şomajului tehnic pe luna aprilie, vor fi mult mai mari, nu doar pentru că estimăm că vom avea foarte multe cereri, dar şi pentru că plata se va face pe o lună întreagă, în timp ce în martie au fost doar câteva zile lucrătoare după declararea stării de urgenţă”, a declarat directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş.

Până în prezent, majoritatea angajaţilor beneficiari de şomaj tehnic din Arad sunt din fabrici din domeniul automotive şi textile, din IMM-uri şi din industria HORECA.