Arad: Juniorii de la Liceul Național de Informatică din Arad au câștigat trofeul „Stea în devenire” la concursul regional de robotică „FIRST® LEGO® League”

Echipa de robotică a juniorilor de la Liceul Național de Informatică din Arad, Mindstormers, a câștigat trofeul „stea în devenire” la concursul regional de robotică „FIRST® LEGO® League”, care a avut loc la Cluj, în data de 2 februarie.

FIRST® LEGO® League este o competiție internațională de robotică și soluții inovatoare, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, lansată în 1998. Anul acesta, tema a fost „Smart City”. Elevii au muncit la proiectarea robotului timp de mai multe luni, perioadă în care s-a lucrat și la realizarea proiectului de inovare propus în cadrul sezonului.

Anul acesta, echipa de robotică a gimnaziului arădean și-a schimbat componența. S-a mizat în majoritate pe elevi de clasa a V-a, care vor fi pregătiți pe termen lung pentru a obține rezultate cât mai bune. Copiii au muncit zilnic, câte două ore, după terminarea cursurilor.

Cele 11 „stele în devenire” sunt: Marc Iercoșan, David Breje , Mihai Ozarchevici, Alex Crișan, Clara Hac, Andrei Ungur, Andreea Socaci, Tudor Dronca, Adrian Muntoiu, David Linko și Alexandra Orga. Aceștia au fost coordonați de doamna Diana Lădariu.

Conform directorului Liceului Național de Informatică Arad, prof. Maria Pașcalău, succesul juniorilor completează performanțele obținute de cele două echipe de robotică ale Liceului Național de Informatică. Recent, echipa „Delta Force” s-a calificat în finala campionatului de robotică de la Krasnoyarsk, în Siberia, ce va avea loc la sfârșitul lunii februarie. Totodată, „Mușchetarii roboticii” au obținut locul doi la competiția BRD First Tech Challenge, la secțiunea „Motivate Award”.

„Suntem bucuroși de rezultatele pe care echipele de robotică ale Liceului Național de Informatică le obțin constant. Efortul depus de elevi și de cadrele didactice este admirabil. Noul trofeu obținut de Mindstormers este o reușită, o dovadă de implicare, ambiție. Le mulțumesc și îi asigur pe toți de implicarea și sprijinul meu”, a mai declarat directorul Liceului, Maria Pașcalău.

Sursa foto: Liceul Național de Informatică Arad