Bugetul Consiliului Județean Arad a fost votat luni și mai multe de jumătate merge la investiții.

Conform președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, „bugetul pe anul 2019 al Consiliului Județean Arad este un buget orientat spre investiții și spre dezvoltare. Alocăm 59% din buget pentru investiții, respectiv pentru lucrări la drumurile județene, la Spitalul Județean, conservarea și promovarea patrimoniului cultural arădean, protecția împotriva dezastrelor, îmbunătățirea serviciilor către populație, asistență socială, turism”.

„Rămânem consecvenți strategiei pe care ne-am asumat-o la începerea mandatului, de a moderniza și reabilita sute de kilometri de drum județean, de a face cele mai mari investiții în sistemul de sănătate publică din ultimii 40 de ani, de a ne aduce contribuția ca Aradul să fie un loc unde se vine, nu de unde se pleacă. Faptul că alocăm sume atât de mari pentru investiții demonstrează că se lucrează mult și se lucrează bine în Consiliul Județean Arad, pentru arădeni”, a mai declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Consiliderii PSD-ALDE nu au votat bugetul, considerând că modul în care Consiliil Județean Arad împarte banii către localitățile județului ar nedreptăți localități cu primari PSD.

Bugetul Consiliului Județean este de buget 414 milioane 4 sute de mii de lei.