Arad: Mai mult verde pe șoseaua de centură nord-vest a municipiului Arad, parte din DN7. Care este cauza

Semafoarele de la 3 intersecții de pe șoseaua decentură a municipiului Arad vor afișa mai mult culoarea verde. Măsura, care a fost luată decătre Comisia de Sistematizare a Traficului din Municipiului Arad pentru o perioadă de probă, a fost anunțată decătre consilierul municipal Bogdan Vlad Boc pe contul său de Facebook.

Ca urmare a solicitărilor venite din partea participanților la trafic, am aprobat, astăzi, în Comisia de Sistematizare a…

Publicată de Boca Bogdan-Vlad pe Miercuri, 12 Decembrie 2018

#SPREINFORMAREhttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2025536450837974&id=100001449156882

Publicată de Direcția Generală Poliția Locală Arad pe Miercuri, 12 Decembrie 2018

Astfel, comisia a decis prelungirea timpilor de culoare verde pe Centura Aradului, în intervalul orar 09:00-14:00 şi 16:00-22:00, la semafoarele de la intersecțiile cu strada Poetului (BAT), strada Dunării şi Strada II – Zona Industrială Vest.

Această propunere de modificare a timpilor este cauzată de noile condiții de trafic deoarece, odată cu deschiderea pasajului peste calea ferată Arad-Curtici, perioada de deplasare pe tronsonul CET s-a scurtat, creându-se ambuteiaje și o durată mai ridicată de staționare la culoarea roșie a semafoarelor aflate la 2 km distanță, în zona celor 3 intersecții.

Conform consilierului municipal Bogdan Vlad Boca, recomandarea creșterii timpilor pentru culoarea verde derivă din analiza condițiilor de trafic, având în vedere că din primele date obținute reiese că între acele ore traficul în Zona Industrială și cartierul Gai este suficient de redus încât să se poată acorda prioritate traficului de tranzit care merge spre Nădlac.

În funcție de rezultatele din teren, municipalitatea va vedea dacă va permanenitiza decizia sau va lua alte măsuri.

Sursa foto Bogdan Vlad Boca Facebook