Arad: Mai multe animale au murit, după ce adăpostul în care se aflau a fost cuprins de foc, extins de la un incendiu de miriște scăpat de sub control 

Mai multe animale au murit, joi seara, într-o localitate din județul Arad, dupăce adăpostul în care se aflau a fost cuprins de un puternic incendiu care s-a propagat de la un incendiu de miriște scăpat de sub control.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situația de Urgență Arad, maior George Pleșca, „incendiul s-a produs la un adăpost de animale în localiatea Căpâlnaș. A intervenit Garda de Intervenție Birchiș, și în sprijin, Garda de Intervenție Bârzava, cu 2 autospeciale”.

„În momentul sosirii la locul incendiului, acesta se manifesta violent la întreaga construcție, construcție din lemn, favorizat de vântul puternic și de faptul că a fost observat târziu, adăpostul de animale fiind în câmp. După circa 5 ore de intervenție s-a reușit lichidarea incendiului. În adăpost au fost găsite 4 capru decedate. Ca și cauză probabilă a incendiului: un incendiu de miriște care s-a propagat la adăpostul de animale”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situația de Urgență Arad, maior George Pleșca.

În ultimele zile, în județul Arad, au avut loc mai multe incendii de vegetație uscată care s-au extins la anexele unor clădiri sau ferme, însă până în acest moment au existat doar pagube materiale.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad