Arad: Mai multe cazuri de noul coronavirus, confirmate oficial la un cămin de bătrâni și persoane cu dizabilități din Arad

Mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice și cu Dizabilități din orașul Pecica, județul Arad, care aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Este vorba despre 14 prsoane confirmate, angajați și beneficiari ai centrului.

Focarul a fost descoperit după ce DSP Arad a testat persoanele din centrele socialel, chiar dacă erau asimptomatice.

Este anchetă epidemilogică în desfășurare.

Direcția de Sănătate Publică din Arad a început, vineri, o anchetă epidemiologică la un centru de îngrijire persoane vârstnice cu dizabilităţi din oraşul Pecica, unde au fost depistaţi cu noul coronavirus mai mulţi beneficiari şi angajaţi.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, Erika Stark, a declarat că la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Pecica au fost testaţi angajaţii şi beneficiarii, după ce un beneficiar a decedat în spital, fiind confirmat pozitiv la noul coronavirus.

Până vineri, au fost confirmaţi pozitiv nouă beneficiari şi cinci angajaţi, iar alte probe se află în lucru, urmând ca rezultatele să fie comunicate conducerii DGASPC.

Centrul din Pecica are 47 de beneficiari şi 32 de angajaţi, dar numai 13 dintre salariaţi au lucrat în ultima perioadă.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a adăugat că a fost declanşată o anchetă epidemiologică, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică se află, vineri, la centru.

Conducerea DGASPC Arad precizează că încă din 25 februarie au fost luate măsuri în toate centrele din subordine pentru prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus.