Arad: Manifestare sub egida UNESCO, la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO au organizat vineri, 6 martie, colocviul național cu participare internațională „Egalitatea de gen” prilejuit de Ziua Internațională a Femeii. Evenimentul care s-a derulat în sala festivă din Palatul Băncii Naționale a fost onorat de prezența dr. Daniela Popescu, expert comisia națională a României pentru UNESCO precum și a invitaților din străinătate.

Au participat președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), dl. Gheorghe Cozma, alături de directorul executiv al Redacției Cronica, dna Delia Kovacs, pr. Florin Ilie Olteanu, director adjunct al Centrului de Informare AȚRU, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

„Colocviul s-a bucurat de participare internațională, profesori din universități de prestigiu prezentând lucrări în cadrul evenimentului. Aș aminti pe conf.dr. Mihaela Tudor de la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, prof.dr. Philippe Viallon de la Universitatea din Strasbourg, dr. Jelena Prtljaga de la Școala de Înalte Studii de Specialitate pentru Educatori „Mihailo Palov” din Vârșeț, Serbia care și-au adus aportul gnoseologic, alături de participanții din țară, la lucrările colocviului”, a declarat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Codruța Stoica.

„Egalitatea de gen reprezintă unul dintre obiectivele formulate de către UNESCO, obiectiv pe care universitatea noastră și l-a asumat cu prioritate. Este deasemenea un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înființarea sa care stipulează principiul egalității de remunerare egală pentru muncă egală, principiu devenit parte a Tratatului de la Roma. Sper ca acest colocviu, prin dezbaterile care au fost lansate, să determine o schimbare de mentalitate care să permită o mai mare implicare a femeilor în viața societății, o creștere a rolului femeii în luarea deciziilor la nivel instituțional, la nivelul managementului privat și poate, ceea ce este mai important, creșterea încrederii în propriile forțe”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Sursa foto: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad