Arad: Marius Copil, învins de Federer. Cel mai important rezultat al carierei și urcă pe locul 60 mondial. Câți bani câștigă din mega evoluția din Elveția

Cunoscutul tenismen, Marius Copil, din Arad, (28 ani), locul 93 mondial, l-a întâlnit, duminică, pe tenismanul elveţian Roger Federer (37 de ani), numărul 3 mondial, în finala turneului ATP de la Basel, dotat cu premii totale în valoare de 1.984.420 euro.

Tenismanul român Marius Copil a fost învins în două seturi, 7-6 (7/5), 6-4, de elveţianul Roger Federer.

Copil (28 ani, 93 ATP), venit din calificări, a avut o evoluţie remarcabilă la acest turneu, unde a reuşit cel mai important rezultat al carierei sale. El a învins şase adversari mai bine clasaţi decât el în drumul către finală, printre care s-au numărat croatul Marin Cilic, numărul şase mondial, pe care l-a eliminat în optimile de finală (7-5, 7-6), şi germanul Alexander Zverev, al cincilea jucător al lumii, în faţa căruia s-a impus în semifinale (6-3, 6-7, 6-4).

De menţionat că Roger Federer (37 ani), numărul 3 mondial şi deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (20), a câştigat cu această ocazie pentru a noua oară turneul din oraşul său natal, trecându-şi totodată în palmares al 99-lea titlu în circuitul profesionist.

Pentru Marius Copil, aceasta a fost a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia, unde a fost învins în trei seturi de bosniacul Mirza Basic (7-6, 6-7, 6-4).

Câştigătorul turneului de la Basel a primit un cec de 427.765 euro şi 500 puncte ATP, în timp ce Marius Copil a fost recompensat cu 209.715 euro şi 320 de puncte ATP.

În urma acestui succes, Marius Copil, cel mai bun tenisman român al momentului, va face un salt impresionant, de 33 de locuri, în clasamentul ATP, urmând ca începând de luni să ocupe locul 60 în ierarhia mondială.

Ce spune Marius Copil despre întâlnirea cu Federer

„A tight match, but a final to remember! #thankyou. Sper să fie doar începutul unui nou drum pentru mine. Un drum pe care mi l-am dorit și pentru care am muncit atât de mult. Am trăit fiecare punct din finală în fața lui Federer și mă bucur că l-am avut ca adversar. Am învățat foarte multe din această experiență. Sunt norocos să am o echipă foarte bună alături de mine cu ajutorul căreia progresez în fiecare zi. Le mulțumesc tuturor celor care au venit la Basel să mă susțină și celor care au trăit toate emoțiile în fața televizorului. Vă mulțumesc pentru miile de mesaje frumoase! #ThankYou #BestTeam Coach: Andrei Pavel Strength & Conditioning Coach: Lucian Nicolescu”, a scris Marius Copil pe contul său de Facebook.

Sursa foto: Marius Copil Facebook