Arad: Mega explozie în județul Arad. S-au folosit 170 de cartușe, 73 de bombe și 3 grenade de mână

246 de elemente de muniție, descoperite în ultima perioadă în județul Arad, au fost distruse, marți, a anunțat, marți seara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad. Conform unor informații, este cea mai cantitate de muniție distrusă într-un singur lot din ultimii 5 ani.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa, „echipa pirotehnică a ISU ARAD, condusă de LT. ADELIN AVRĂMESCU, formată din plt.maj VALENTIN DINCĂ și plt.maj Oprițescu Florin, a executat o misiune de distrugere a muniției găsite pe teritoriul județului Arad în ultimul trimestru”.

ARADCU 00 ISU ARAD MA13NOV

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 13 Noiembrie 2018

„170 cartușe de Infanterie de diferite calibre, 73 elemente de muniție de aruncător de diferite calibre și 3 grenade de mână reprezintă cea mai importantă cantitate de muniție distrusa în ultimii ani de pirotehniștii arădeni. Distrugerea a fost executata în poligonul militar Tauț-Dud și a beneficiat de sprijinul colegilor de la Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Asistenta medicală a fost asigurată de către Centrul Medical Județean al Ministerului Afacerilor Interne, șef centru, cms. șef de poliție Rareș BÂRSAN și de către echipajul SMURD al Secției Bârzava”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Cu această ocazie au fost distruse și cele 60 de bombe din Cel De-al Doilea Război Mondial, descoperite în urmă cu câteva zile la marginea municipiului Arad.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad