PSD Arad va formula un proiect de hotărâre care vizează adoptarea unor măsuri fiscale la Arad, pe fondul crizei generata de epidemia de coronavirus, a anunțat, joi, președintele PSD, senatorul Mihai Fifor.

„Este vorba despre un proiect de hotărâre ce prevede scutirea de la plata taxelelor și impozitelor datorate către bugetul local pentru o perioadă de 3 luni, a agenților economici care își desfașoară activitatea în municipiul Arad, în domeniul alimentatiei publice, afectați de măsura instituirii stării de urgență pe teritoriul României. Colegii mei urmează să înainteze acest proiect de hotărâre, în cadrul ședinței CLM de mâine. Considerăm imperativ necesară dezbaterea și adoptarea acestui proiect, acesta putând constitui un sprijin real pe care Consiliul Local Municipal îl poate acorda agenților economici din Arad, în condițiile legii, afectați de situația excepțională în care se află țara”, a mai declarat senatorul Mihai Fifor.

Conform legii, unitățile de alimentație publică nu mai au voie să funcționeze cu unități deschise, ci doar să facă livrări la domiciliu.