Arad: Mihai Fifor, despre reconstrucţia PSD: este nevoie de „o garnitură politică nouă”

Secretarul general al PSD, senatorul Mihai Fifor, a afirmat, luni, că reconstrucţia formaţiunii nu poate începe cu oameni care „nu mai au nimic de a face cu ceea ce ar trebui să devină acest partid”, precizând că este nevoie de „o garnitură politică nouă”.

„Gabi Firea are perfectă dreptate! Nu putem începe reconstrucţia PSD cu oameni care nu mai au nimic de a face cu ceea ce ar trebui sa devină acest partid. Ar fi o contradicţie cu termenul de „reformare”. PSD nu îşi mai permite să îşi dezamăgească la nesfârşit electoratul. Trebuie să începem să promovăm o garnitură politică nouă, care să ofere o perspectivă credibilă, cu adevărat promiţătoare”, a scris Mihai Fifor pe comtul său de Facebook.

El a susţinut că în PSD sunt mulţi oameni buni „care au fost aici şi au luptat şi care pot fi promovaţi oricând in structurile de conducere ale PSD”.

„Nu sunt împotriva venirii sau revenirii unor oameni din afara partidului. Trebuie să fim deschişi către cei care pot aduce un plus PSD. Cred că e nevoie, mai mult ca oricând, de o analiză profundă şi onestă, de consultare şi de dialog colegial, la toate nivelurile din partid şi acesta trebuie să fie motorul relansării PSD”, a mai scris Mihai Fifor.

Întrebată în legătură cu prezenţa lui Gabriel Oprea la sediul PSD în seara alegerilor, preşedintele formaţiunii, Viorica Dăncilă a afirmat, în noaptea de duminică spre luni, că liderii sindicatelor cu care s-au semnat protocoale de colaborare devin vicepreşedinţi cu drept de vot în Comitetul Executiv al partidului.

Gabi Firea are perfectă dreptate! Nu putem începe reconstrucția PSD cu oameni care nu mai au nimic de a face cu ceea ce…

Publicată de Fifor Mihai pe Luni, 25 noiembrie 2019

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu Uniunea Poliţiştilor şi Militarilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar, prin aceste protocoale pe care le-am semnat, liderii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Naţional. (…) Toţi liderii de sindicate au funcţie de vicepreşedinte la nivel de Comitet Executiv Naţional. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreşedinţi”, a spus Dăncilă.

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a anunţat că se delimitează de „impunerea” intrării în Comitetul Executiv al partidului, fără votul explicit al membrilor, a unor persoane pe motiv că acestea „nu mai conduc partide, ci… sindicate”.

Ea a adăugat că în cadrul CEx a fost supusă votului colaborarea cu o serie de sindicate, fără să fie citit numele preşedinţilor acelor structuri şi fără să se menţioneze că acele persoane vor deveni automat vicepreşedinţi ai partidului.

Sursa foto: Miha Fifor Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.