Arad: Mihai Fifor: Mulțumiri Armatei României. Perioada în care a condus Ministerul Apărării, „cea mai onorantă, mai solicitantă, dar și mai plină de satisfacții”. Promite sprijin în continuare

 

Fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor, a scris, pe contul său de Facebook, că perioada în care a fost la vârful Ministerului Apărării Naționale „a fost cea mai onorantă, mai solicitantă, dar și mai plină de satisfacții perioada” din întreaga sa carieră politică, in care am incercat sa isi servească Patria in mod integru, cu daruire, demnitate si profesionalism.

Îmi închei mandatul la vârful Ministerului Apărării Naționale. A fost cea mai onorantă, mai solicitantă, dar și mai…

Publicată de Fifor Mihai pe Luni, 19 Noiembrie 2018

„Am avut privilegiul de a cunoaste, în aceste 14 luni, Armata României ca pe o familie mare, unită și statornică, depozitară a patriotismului autentic, a sacrificului de sine nu la simplu nivel declarativ, ci demonstrat zi de zi. Am fost primit, în fiecare garnizoană, cu camaraderie și căldură, am învățat enorm de la fiecare dintre militarii cu care am lucrat, indiferent de grad sau funcție”, mai spune Fifor.

Fostul ministru a asigurat că Guvernul României va continua să își respecte cu acuratețe angajamentele asumate prin Programul de Guvernare în domeniul Apărării și va aloca 2% din PIB pentru apărare, conform deciziei Parlamentului României și a Guvernului.

În final, Mihai Fifor, mulțumește echipei de conducere, secretarilor de stat, sefului Statului Major al Apararii, precum si sefilor categoriilor de arme și in mod special camarazilor din toate structurile militare, active, in rezerva sau in retragere, veteranilor de razboi, veteranilor din teatre si familiilor acestora pentru faptul ca i-au permis sa le fie alaturi si i-au oferit posibilitatea unei colaborari oneste si productive.

Mihai Fifor a mai declarat că va continua să sprijine din toate puterile proiectele Armatei României, de pe poziția de senator ales si din functia politica pe care și-a asumat-o.

MESAJUL COMPLET AL SENATORULUI MIHAI FIFOR

Îmi închei mandatul la vârful Ministerului Apărării Naționale.

A fost cea mai onorantă, mai solicitantă, dar și mai plină de satisfacții perioada din întreaga mea carieră politică, in care am incercat sa imi servesc Patria in mod integru, cu daruire, demnitate si profesionalism.

Am avut privilegiul de a cunoaste, în aceste 14 luni, Armata României ca pe o familie mare, unită și statornică, depozitară a patriotismului autentic, a sacrificului de sine nu la simplu nivel declarativ, ci demonstrat zi de zi.

Am fost primit, în fiecare garnizoană, cu camaraderie și căldură, am învățat enorm de la fiecare dintre militarii cu care am lucrat, indiferent de grad sau funcție.

Sunt absolut convins că vor acorda același respect și vor răspunde cu aceeași eficiență celui care va prelua, în perioada imediat următoare, mandatul Apărării, și că îl vor spijini pentru a duce mai departe proiectele esențiale aflate în derulare.

Guvernul României va continua să își respecte cu acuratețe angajamentele asumate prin Programul de Guvernare în domeniul Apărării. România a alocat pentru al doilea an consecutiv 2% din PIB pentru apărare, conform deciziei Parlamentului României și a Guvernului.

Am prevazut deja in Proiectul de buget pentru anul 2019 alocarea a 2% din PIB. Acest lucru va permite o abordare robustă a programelor strategice de înzestrare, care au înregistrat evoluții majore în acest an și care vor continua, sunt convins, cu o și mai mare anvergură, pe măsura provocărilor care ne stau în față, la nivel regional și în context aliat.

Mulțumesc echipei de conducere, secretarilor de stat, sefului Statului Major al Apararii, precum si sefilor categoriilor de arme, care m-au sprijinit și alături de care am pregătit deciziile majore luate în aceste 14 luni.

As vrea sa multumesc in mod special camarazilor din toate structurile militare, active, in rezerva sau in retragere, veteranilor de razboi, veteranilor din teatre si familiilor acestora pentru faptul ca mi-au permis sa le fiu alaturi si mi-au oferit posibilitatea unei colaborari oneste si productive. Toate actele normative lucrate impreuna isi vor urma parcursul in regim alert si, ma angajez ca acestea vor fi aprobate in Guvern si Parlament cu maxima celeritate.

Desigur, tin sa multumesc presedintelui Dragnea pentru increderea acordata la incredintarea mandatului si doamnei prim-ministru Viorica Dancila pentru privilegiul de a fi putut fi parte a Cabinetului sau.

As vrea sa urez mult succes ministrului Les, care își va începe munca după investirea ca ministru al apărării naționale.

În ceea ce mă privește, voi continua să sprijin din toate puterile proiectele Armatei României, de pe poziția de senator ales si din functia politica pe care mi-am asumat-o, convins fiind că niciun efort nu poate fi prea mare atunci când vorbim despre securitatea și apărarea națiunii noastre!

Va multumesc, dragi camarazi, pentru ca mi-ati facut onoarea de a fi parte din minunata familie a Armatei Romaniei!

Respect militarilor romani, oriunde s-ar afla!

Onoare si Patrie!