Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, duminică. după vizita în PTF Nădlac că „sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut aici”, informează Prefectura Arad.

Ministrul a fost întâmpinat la Nădlac II decătre Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian. Domnul Ministru Marcel Vela a verificat zonele unde se efectuează controlul de frontieră, declarându-se mulțumit de faptul că în urma deciziilor de separare a traficului de persoane de cel de mărfuri, timpii de așteptare la intrarea în țară s-au redus.

„O veste bună pe care putem să o dăm românilor este că prin măsurile luate de noi, astăzi la Nădlac nu mai sunt acele coloane interminabile unde se stătea ore în șir la coadă ca să intre marfa în România, existând chiar pericolul să fie anulate unele curse. Iată că procedura de tranzit se derulează într-o conjuctură normală și este bine organizată. Colegii de la DSP, de la Poliția de Frontieră, de la Vamă, toți care lucrează aici sunt prezenti la datorie. Traficul nu mai este aglomerat, este fluidizat, ceea ce înseamnă că în magazinele din România, marfa, alimentele ajung la timp și cetățenii trebuie să fie la curent cu acest lucru. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut aici, nu mă așteptam să fiu chiar atât de mulțumit, să fiu sincer.

Ministrul Marcel Vela: pentru noi a fost și este prioritar tranzitul de marfă

Așa cum știți, pentru noi a fost și este prioritar tranzitul de marfă, mai ales că există acest culoar din Ungaria spre Romania și ieșirea spre Bulgaria, și în această idee am dorit să limităm cât mai mult timpul de așteptare la intrarea în țară. În același timp, am creat unele facilități pentru șoferii de pe trailere și TIR-urile care aduc marfă în România și în această ipoteză și idee de a ajuta traficul de marfă am împărțit tot ceea ce intră în România în zona de autoturisme pe Nadlac I și în zona de camioane pe Nădlac, aici pe autostradă.

Ministrul Marcel Vela: o să găsim soluții să bifurcăm traficul 

Evident că dacă există probleme pe zona de autoturisme, pe Nădlac I, o să găsim soluții să bifurcăm traficul și acolo, astfel încât să degajăm intrarea în țară de pe Nădlac I. Discutând cu specialiștii, cu colegii de la Poliția de Frontieră, cu colegii de la Ministerul Transporturilor, cu autoritățile locale, astfel încât să facilităm și intrarea în țară pentru că, evident, suntem preocupați ca să fie o fluență cât mai bună pe tot tranzitul de la frontiera de vest. Eu ca ministru al afacerilor interne trebuie să privesc într-un plan general, să ajut cumva și Primăria și zona Nădlac dacă sunt cumva creșteri de infracționalitate, să mărim forțele. Am spus și repet că am declarat război infracționalității și cu atât mai mult în această perioadă grea pentru România nu vom permite nimănui să facă rău unui cetățean din România, și dacă o face va suporta consecințe mari și grave” a declarat ministrul Marcel Vela.

Prefectul Gheorghe Stoian: „primim ajutorul ministerului, suntem într-un dialog constant și iată că se găsesc soluții pentru a ne ușura munca”

Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian, i-a mulțumit ministrului Marcel Vela pentru vizita efectuată și pentru aprecierile la adresa angajaților aflați la datorie în cele două puncte de trecere a frontierei de stat.

„Sunt, într-adevăr, eforturi deosebite pe care mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sau ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad le fac de aproape două luni de zile în lupta contra noului coronavirus. Primim ajutorul ministerului, suntem într-un dialog constant și iată că se găsesc soluții pentru a ne ușura munca, aici la Arad, unde avem cele mai tranzitate și importante puncte de trecere a frontierei. Domnul ministru a dat asigurări că dacă pe raza orașului Nădlac vor fi probleme de ordine publică, forțele de ordine se vor mări. S-au luat măsuri ca cetățenii care trec vama ca pietoni să fie preluați de mijloace auto ale Ministerului Afacerilor Interne, iar coloanele de mașini formate sunt însoțite până la limita județului de poliție și jandarmerie. Ele se formează în zona primelor benzinării de lângă vamă deoarece trebuie să ne asigurăm că autoturismele nu vor rămâne pe drum fără combustibil. Astfel, se creează și venituri atât pentru agenții economici, cât și pentru Orașul Nădlac, cel care primește mai mulți bani din cotele defalcate”, a declarat prefectul Gheorghe Stoian.

Sursa foto: Prefectura Arad