Arad: Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, la „Fecioarei stigmatizate de la Bocsig”, Rafila Găluț, singura persoană din România despre care se ştie că a purtat Rănile Domnului Iisus Christos

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, care este și senator PSD Arad, a participat, sâmbătă, la procesiunea în memoria femeii din Arad care este propusă spre beatificare la Vatican, Rafila Găluț.

„Rafila GĂLUȚ, cunoscută drept „fecioara stigmatizată de la Bocsig”… Rafila a trăit o viață spirituală exemplară și, în perioada 1931-1939, a purtat stigmatele, lucru confirmat nu numai de parohul locului, ci și de diferiți preoți și medici delegați din partea Episcopiei Lugojului ca să investigheze acest caz deosebit. Primul raport despre stigmatele Rafilei este trimis de pr. Petru Vancu Episcopiei de Lugoj pe data de 11 noiembrie 1933. Din 31 ianuarie 1936, stigmatele au sângerat tot la două săptămâni, câte trei zile, până în 15 aprilie 1939, când Rafila Găluț a murit. Astăzi, în comuna Bocsig, județul Arad, a avut loc ceremonia religioasă, oficiată de către PS Episcopul Alexandru Mesian și procesiunea în cinstea Rafilei Găluț. La invitația doamnei primar Teodora Abrudean și a domnului Florin Ciul, fostul primar, am participat, cu mare bucurie, alături de domnul deputat Florin Tripa, la serviciul religios și la procesiune, în memoria Rafilei Găluț”, a scris Mihi Fifor pe contul său de Facebook.

Arădeanca propusă spre beatificare la Vatican, Rafila Găluț, a fost comemorată, sâmbătă printr-un pelerinaj la mormântul acesteia din comuna Bocsig din județul Arad. Cunoscută ca „Fecioara stigmatizată de la Bocsig”, Rafila Găluț este singura persoană din România desprecare se ştie că a purtat Rănile Domnului Iisus Christos și a trăit între 8 februarie 1910- 15 aprilie 1939 în comunitatea greco-catolică de la Bocsig.

În perioada 1931 – 1939 a avut viziuni şi a purtat stigmatele, cunoscute ca Rănile Domnului. În vizini îi apăreau Maica Domnului, cu care vorbea, dar şi Iisus Cristos. Rafira avea rănile pe frunte, pe cele 2 palme, pe coste şi pe picioare.

Procesul de beatificare-canonizare, în plină desfășurare

Procesul de beatificare-canonizare a început pe data de 2 decembrie 2015, iar dosarul se află în acest moment la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor de la Vatican, unde se desfăşoară procesul de recunoaştere.

Procedura nu are un termen de finalizare stabilit, urmând să fie anunţat de către Vatican când va fi cazul, pentru ca arădeanca Rafira Găluţ să fie beatificată, iar apoi canonizată.

Sursa foto: Mihai Fifor Facebook